نشست خبری سیامین جشنواره فیلم کودک و نوجوان با حضور علیرضا رضاداد دبیر جشنواره و اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش آیفیلم، نشست رسانهای سیامین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با حضور علیرضا رضاداد دبیر جشنواره، سیداحد میکاییلزاده مدیر ارتباطات و امور رسانهای و اهالی رسانه در سالن سینماتوگراف موزه سینما برگزار شد.
در این نشست خبری رضاداد دبیر جشنواره گفت: نمایش کودکان را یک سانس مستقل از نمایش آثار نوجوانان پیشبینی کردهایم. همچنین جمعبندی در بحث استقلال حوزه انیمیشن داشتیم. همه میدانیم بخش انیمیشن ظرفیت زیادی دارد و اگر بتوانیم از آن استفاده کنیم، در سینمای کودک و نوجوان اتفاقهای خوبی خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه در جشنواره سی و سوم فیلم فجر هم دو انیمیشن در جشنواره حضور داشتند، عنوان کرد: ظرفیت این حوزه خیلی زیاد است و میتواند مخاطبین بیشتری را به خودش جذب کند، استعدادهای زیادی در این حوزه وجود دارد که میتوان روی آنها سرمایهگذاری کرد.
دبیر جشنواره با اشاره به بخش مسابقه فیلمنامهنویسی اظهار کرد: فیلمنامههای زیادی در این فضا وجود دارد که هرگز نمیفروشند و حتی فیلمنامههای نیمه تمام زیادی وجود دارند، جمعآوری این فیلمنامهها با کمک آقای قاضینظام انجام شد و فیلمنامههای زیادی برای جشنواره نوشته شدند.
نکوداشت کیارستمى و معلم و بزرگداشت صدرعاملى و محبوب در اصفهان
دبیر جشنواره با اعلام گرامیداشت یاد توران میرهادى و دنیا فنىزاده در جشنواره این دوره اعلام کرد: مراسم نکوداشت عباس کیارستمی طراح، شاعر، نویسنده و کارگردان، علی معلم نویسنده، منتقد و تهیه کننده سینما و همچنین بزرگداشت رسول صدرعاملی نویسنده، کارگردان و تهیه کننده سینما و مرضیه محبوب طراح و عروسک ساز در سى امین جشنواره بین المللى فیلم هاى کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد.
دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با اشاره به کارگاههای تخصصی جشنواره گفت: امسال تمرکز جدی بر برگزاری کارگاههای تخصصی صورت گرفت و دو کارگاه فیلمنامه نویسی، دو کارگاه فیلمسازی و شش کارگاه پویانمایی را در جشنواره برگزار خواهیم کرد. کارگاههای فیلمنامه نویسی توسط شادمهر راستین و محسن دامادی برگزاری میشود. کارگاههای فیلمنامه نویسی نیز توسط شهرام مکری و سازمان بین المللی کودکان برگزار خواهد شد. در بخش پویانمایی نیز سه کارگاه توسط امیرحسین صالحی، علیرضا گلپایگانی و محمدعلی صفورا برگزار میشود. خانمها کارین هولتز و ماتیلدا و آقای وارسانی نیز در کارگاههای پویانمایی حرفهای تدریس خواهند کرد.
او در ادامه از ارسال ۲۱۲ اثر به دفتر جشنواره خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۹ اثر در بخش بلند سینمایی، ۲۲ اثر در بخش بلند داستانی، ۹۰ اثر در بخش کوتاه و نیمه بلند داستانی، ۷۱ اثر در بخش کوتاه و نیمهپویانمایی و ۱۲ اثر در بخش بلند پویانمایی بودهاند که از این تعداد ۷۵ اثر به شرح زیر انتخاب شدند: فیلمهای بلند سینمایی ۱۱ اثر، فیلمهای بلند داستانی (غیرسینمایی) ۸ اثر، فیلمهای بلند پویانمایی ۷ اثر در بخش مسابقه (یک اثر در بخش خارج از مسابقه)، فیلمهای کوتاه و نیمهبلند داستانی ۱۹ اثر و فیلمهای کوتاه و نیمهبلند پویانمایی ۲۹ اثر.
دبیر جشنواره درباره آثار متقاضی حضور در بخش بینالملل جشنواره نیز توضیح داد: تعداد ۳۲۷ اثر از ۵۰ کشور متقاضی حضور در بخش بینالملل بودند که در این میان ۷۱ اثر در بخش فیلمهای بلند سینمایی زنده، ۱۰۴ اثر در بخش فیلمهای کوتاه و نیمهبلند زنده، ۲۵ اثر در بخش فیلمهای بلند پویانمایی و ۱۲۷ اثر در بخش فیلمهای کوتاه و نیمهبلند پویانمایی بودند.
او ادامه داد: از تعداد آثار ارسال شده ۸۷ عنوان از ۴۲ کشور انتخاب شدهاند که ۱۴ اثر در بخش فیلمهای بلند سینمایی زنده از ۱۱ کشور، ۲۳ اثر در بخش فیلمهای کوتاه و نیمهبلند زنده از ۱۶ کشور، ۷ اثر در بخش فیلمهای بلند پویانمایی از ۶ کشور، ۳۵ اثر در بخش فیلمهای کوتاه و نیمهبلند پویانمایی از ۲۰ کشور و ۸ اثر در بخش اولیا (نمایش ویژه غیررقابتی) از ۸ کشور حضور دارند.
دبیر جشنواره همچنین در ادامه اظهار کرد: خیلی از فیلمهایی که برای این بخش آمده بودند بیشتر «درباره» کودکان بودند تا «برای» کودکان، البته در برخی جشنوارهها هستند که همین فیلمهای درباره کودکان و نوجوانان در یک بخش مجزا به نمایش میگذارند، ما هم سانسهای پایانی جشنواره را به نمایش این فیلمها اختصاص دادیم.
رضاداد در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به بخش فیلمنامهنویسی جشنواره کودک و نوجوان عنوان کرد: در بخش فیلمنامه نویسی ۳۳۲ اثر در دو گروه «حرفهای» و «اندیشههای نو» و در دو بخش تالیفی و اقتباسی به دبیرخانه جشنواره رسیده است. در گروه حرفهای ۸۳ فیلمنامه به ثبت رسیده که ۷۰ اثر در بخش تالیفی و ۱۳ اثر در بخش اقتباسی شرکت کرده است. همچنین در گروه اندیشههای نو ۲۴۹ فیلمنامه ثبت شده که در بخش تالیفی ۲۱۹ اثر و ۳۰ اثر در بخش اقتباسی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: آثار منتخب برای داوری در بخش انیمیشن ۱۰ اثر، بخش اقتباسی ۱۲ اثر و بخش تألیفی ۳۵ اثر خواهد بود. در سیاُمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان، ۵ سالن در ٣ سینما و یک پردیس سینمایی در شهر اصفهان فیلمهای جشنواره در آنها به اکران در میآیند.
آغاز پیشفروش بلیت جشنواره کودکان و نوجوانان از چهارم تیرماه
دبیر جشنواره با بیان اینکه پیش فروش بلیتهای سی امین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از چهارم تیرماه آغاز میشود گفت: همه علاقمندان و عموم شهروندان اصفهانی به سه روش عضویت در ربات جشنواره، مراجعه به سایت سینماتیکت و گیشه سینماهای منتخب جشنواره شامل مجموعه پردیس تازه تاسیس سینمایی چهار باغ، سینما فلسطین و سینما سپاهان واقع در چهارباغ عباسی بلیتهای تخفیف دار ۵۰ درصدی را خریداری کنند.
اعضای باشگاه جشنواره از تخفیف و جوایز تعیین شده در ربات باشگاه جشنواره (icff_bot@) برخوردارند و برای خرید بلیتهای جشنواره میتوانند از طریق ربات باشگاه اقدام کنند.
اعضای سینماتیکت نیز میتوانند با مراجعه به سایت www.cinematicket.org نسبت به خرید بلیت آثار مورد نظر خود با تخفیف ویژه اقدام کنند. دانش آموزان ممتاز مقاطع دبستان و متوسطه اول نیز از طریق ثبت نام در ربات باشگاه با ارائه کارنامه خود، میتوانند از امکان دریافت رایگان بلیط تماشای آثار جشنواره برخوردار شوند.
جشنواره کودک و نوجوان اصفهان از 9 تا 16 تیر در اصفهان برگزار میشود.
ه خ/ ا.ا